BRANŞLAR

Dans Sporu

Dans Sporu haberlerine bakmak için tıklayınız.

Dans sporu 7'den 77'ye herkes için keyifli bir spor dalıdır. Bu faaliyet ister lisanslı sporcu olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara yönelik bir spor ister hobi amaçlı bir aktivite olarak yapılabilir. Dans sporu, vücudun sağlıklı gelişimini destekler, duruşu güzelleştirir, özgüveni artırır, ritim duygusunu güçlendirir, analitik düşünmeyi geliştirir, sosyalleşmeye yardımcı olur ve disiplin kazandırır. Sporcular ve dansseverler bunları eğlenirken öğrenirler.

Latin Amerikan ve Salon Dansları'nı kapsayan dans sporu çalışmaları 10 danstan oluşmaktadır. Bunlar; Cha cha cha, Samba, Rumba, Paso Doble, Jive, Viyana Valsi, Tango, Yavaş Vals, Quickstep ve Foxtrot'tur. Çalışmaların zorluk ve ilerleme düzeyleri yaş kategorilerine uygun olarak şekillenmektedir.

Her yaştaki katılımcılar, Uluslararası Dans Sporu Federasyonu'na bağlı Türkiye Dans Sporu Federasyonu altında lisanlı sporcu olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılabilmektedirler. Hobi olarak aktivitelere katılmak isteyen dansseverler ise kimi özel organizasyonlarda kendilerine özel açılan hobi sınıfı kategorisine katılarak yarışma keyfini ve heyecanını tadabilirler.