BRANŞLAR

Motosiklet

Motosiklet haberlerine bakmak için tıklayınız.

En popüler yol yarışı organizasyonlarına, asfalt pistler ya da kapatılmış kamu yollarında motosiklet kullanan yarışmacılar katılır. En meşhur pist yarışları ise 125cc, 250cc, 800cc GP Dünya Şampiyonaları, Superbike Dünya Şampiyonaları, Supersport, Endurance, Sepetli Motosiklet (Sidecar) kategorileridir ancak Motokros ve Süperkros organizasyonlarının popülerliği de özellikle ABD’de artmıştır. Pist motosiklet yarışları dünya çapında, özellikle de televizyon aracılığıyla takip edilen oldukça popüler bir spordur. 2006 MotoGP final yarışın’ sadece İtalya’da 9 milyon kişi izlemiştir. En prestijli yarışlar, her yıl dünyada 18 pistte koşulan MotoGP Dünya Şampiyonasıdır. Henüz ikinci sezonunda 125 ve 250 cc kategorilerinde şampiyon olan Valentino Rossi aynı başarıyı 2001’de Motogp’de de gösterdi ve tarihte Phil Read’den sonra bunu başaran ikinci sürücü oldu.

Yarışçı Profili

Yaklaşık bir saat süren yarışlarda dayanıklılık, güç ve düşük vücut ağırlığı bir gerekliliktir. Yarışçıların aynı zamanda molosikletlerini saatte 320 km veya daha fazla süratle kullanacak cesareti de olmalıdır.

Ekipman

Koruyucu kıyafet giymek tercihe bağlı değildir. Bütün motosiklet yarışçıları kaza yapar ve zaman zaman sakatlıklar yaşar. Doğru kıyafeti giymek, yaşanan sakatlığın ezilme, kemik kırılması veya daha kötüsü olması arasındaki farkı belirleyebilir. Yüzü tamamen kapatan kask, tek parça yarış derileri, eldivenler, diz koruması ve yarış çizmeleri zorunludur. Bütün pilotlar aynı zamanda kan grubu bilgilerinin yer aldığı metal bir etiket takmak zorundadır. Pilotların aynı zamanda gerekli bütün güvenlik ekipmanıyla yarışmak için fiziksel açıdan en üst seviyede olması gerekir.

Eldivenler : Diş deri yüzeyi güçlendirilmistir; köpük astar da ekstra koruma ve rahatlık sağlar. Avuç içi kısmında yapışkan-tutucu materyal olabilir.

Kask : Darbeleri emmesi ve yüzü koruması dışında kask içeri temiz hava alıp kirli havayı ve nemi atacak şekilde hazırlanmıştır.

Yarış Botları Ve Diz Korumalıkları : Aşil tendon, ayak bilekleri, ayak başparmağı ve inciği koruyan ayrı ayrı kaplamalardan oluşur. Hassas yapıya sahip dizler için koruma sağlar.

Ekstra Koruma : Titanyum omuz, dirsek ve diz koruyucu, derilerin yapılışına entegre edilir. Streç dokuma kumaş, kasık ve kalça için rahatlık sağlar.