29.05.2018

FUTBOL KULÜPLERİNE ACİL DUYURU

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez in çabaları sonucu Gençlik Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan destekleri ile  Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK tan müjde;

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Türkiye Futbol Federasyonuna tescilli futbol kategorisinde faaliyet gösteren,2017-2018 sezonunda futbol faaliyetlerine katılan ve bu güne kadar hiç yardım almayan faal amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapmayı planlamaktadır.Bu konu ile ilgili ACİL olarak kulüplerimizin ASKF ye, Müracaat etmeleri ve Resmi İnternet sayfamızı takip etmeleri gerekmektedir. İşlemlerin bitiş tarihi 04. HAZİRAN 2018 Pazartesidir.
Spor Genel Müdürlüğümüzün,Türkiye Futbol Federasyonundan aldığı faal amatör spor kulüpleri listesine göre,3598 faal kulübün 1754 adedinin aynı zamanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine tescillerini yaptırdıkları tespit edilmiştir.585 kulübün Genclik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine tescilini yaptırdığı fakat faal olmadığı tespit edilirken 1259 kulübün Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerine tescil yaptırmadıkları görülmüştür.
Bu nedenle aşağıda belirtilen durumlara göre ,Ek’de bulunan iliniz kulüplerinin listesini incelenerek kulüplerimizi yönlendirmeniz gerekmektedir.
TFF’ye ve SGM’ye tescilli faal kulüpler.Bu kulüplerimizin DERBİS No’larının doğruluğunun kontrolü yapılarak önümüzdeki günlerde açıklanacak yardım dağıtma takvimine hazır olmalarını,yardım almaya hak kazandıklarını duyurmanız gerekmektedir.
(NOT:DERBİS No’su yanlış olan kulüp varsa bunların konfederasyonumuza bildirilmesi gerekmektedir.)
TFF’ye tescilli faal kulüplerden SGM’ye daha önce tescil yaptırmasına rağmen SGM’de faal görülmeyen kulüpler .
Bu kulüplerimiz Gençlık Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine başvurarak,tescillerini tekrar faal hale getirmelidirler.
(Not: DERBİS Nosu yanlış olan kulüp varsa bunların konfederasyonumuza bildirilmesi gerekmektedir.)
TFF’ye tescilli faal kulüp olup SGM’ye tescil yaptırmamış kulüpler.Bu kulüplerimiz illerindeki Gençlık Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine başvurularını yaparak Spor Genel MÜDÜRLÜĞÜ bünyesindeki bir veya birden fazla bağımsız federasyona tescillerini yaptırmaları gerekiyor.TASKK olarak kulüplerimize önerimiz,illerine,ilçelerine ve semtlerine uygun branş seçmeleri .Önceliğin Atletizm branşı olması temellimizdir.
Kulüplerimizin Gençlık Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine tescil yenileme ve yeni tescil işlemlerini en geç 04 HAZİRAN 2018 Tarihine kadar yapmaları gerekmektedir