06.09.2018

ASKF'DEN İSTİŞARE TOPLANTILARI

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, üye kulüpler ve il temsilcileri ile istişare toplantılarına Adana ASKF Ali GÜLLERİ Spor Merkezinde devam ediyor. ASKF bünyesi altında bulunan tüm kulüp başkan ve temsilcilerinin davet edildiği toplantılarda tüm branşlar ve Adana amatör sporunun sorunları dile getiriliyor.

İlk olarak sezon başı istişare toplantılarına 31.07.2018 tarihinde Süper Amatör Lig ve ardından 01.08.2018 tarihinde 1. Amatör Lig kulüp başkanları ve temsilcileriyle başlayan Adana ASKF; kulüplerin sorunları, çözüm noktaları ve yeni sezon ile ilgili yapılacak planlama ve etkinlikler değerlendirildi. Kulüp başkanı veya temsilcileri yeni sezonda daha  mücadeleci ve fair playe uygun bir sezon geçirmek için Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig'e Play Off sisteminin getirilmesi tartışıldı. Yapılan konuşmalarda en çok karşılıklı saygı ve sevgiye vurgu yapılırken herkesin özellikle bu konularda taşın altına gövdesini koyması gerektiği konuşuldu. 

ASKF Başkanımız Ahmet BOZAN ise çabalarının daha saygılı, sevgisi bol ve herkesin herkesi takdir ettiği bir camia yaratmak olduğunu belirterek Play Off sistemininde kura çekiminden önce gündeme gelmesi ve daha çekişmeli bir lig olması bakımından önemli olduğunu söyledi. Katılımlarından dolayı tüm futbol kulüplerine teşekkür etti.

İstişare toplantıları salon spor kulüp başkan ve temsilcileriyle 06.09.2018 tarihinde devam etti. Salon spor kulüp başkan ve temsilcilerinin yoğun rağbet gösterdiği toplantıda söz alan temsilciler kendi branşlarıyla ilgili eksiklikleri ve yapılması gerekenleri gündeme getirdiler. Samimi bir havada geçen istişare toplantısında söz alan tüm temsilciler amatör sporu bir nebze yukarı taşımak için çaba gösterdiklerini belirttiler. Salon spor kulüp başkanlarının düzenlenen istişare toplantısında konuşan Ahmet BOZAN: "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan bağımlılıklardan spora yönlendirdikleri için ve bu gençleri bataklıklardan kurtardıkları için amatör spor temsilcilerine ülkemiz adına minnetdar olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Onların hepsi devletimizin gözünde birer kahraman ve bizde bu kahramanlar ile birlikte yol arkadaşlığı yaptığımız için ayrıca gruruluyuz.

Adana ASKF olarak istişare toplantılarına gelecek günlerde 2. Amatör Lig ve Altyapı Ligleri kulüpleri ile devam edileceği belitmek istiyoruz. Katılım sağlayan tüm camiaya teşekkür ediyorum." dedi.

İstişare toplantılarına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri, TFF Bölge Müdürü, TÜFAD Adana Şube Başkanı, Saha Komiserleri Derneği Başkanı, İl Hakem Kurulu, Adana ASKF Yönetim Kurulu Üyeleri, Kulüp Başkanları, Kulüp Temsilcileri ve Antrenörler katıldılar.