26.10.2018

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Adana ASKF Başkanı Dr Ahmet BOZAN, Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Başkan BOZAN mesajında:

“Demokratik rejimlerin mükemmel bir ifadesi olan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, aynı zamanda  halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan Cumhuriyetimizin  95'inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz.

Milli egemenlik çatısı altında; dil,din, ırk ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan yegane rejim Cumhuriyettir. Vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vererek tarihin altın sayfalarında yerini alan bu millet, Kurtuluş Savaşı başlatmış ve tarihimize yaraşır bir mücadele örneği vererek Cumhuriyeti kurmuştur.. Bugün yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin, simgesi olan ay yıldızlı bayrağımız, rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş şehitlerimizin kanından almaktadır.

Bizler, bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muassır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla  Cumhuriyetin ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutluyor saygılarımızı sunuyoruz.”