30.10.2018

TAHİR BOĞA İLKYARDIMCI EĞİTİMİ TAMAMLANDI

Adana ASKF ile Sağlık İl Müdürlüğü katkılarıyla perifer sahalarda ve diğer sahalarda müsabaka sağlıkçısı olarak görev yapması planlanan kişilere Tahir Boğa İlkyardım Eğitim Kursu Adana ASKF Ali Gülleri Spor Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı. 

Sağlık İl Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından verilen ve 2 gün sürecek olan kurs teorik ve pratik olarak verildi. Dersler sonrası aday kursiyerler teorik ve pratik sınava tabi alındılar. Kursta başarılı olan kursiyerlere İlkyardımcı Sertifikası verilecek. 3 yıl boyunca geçerli olacak İlkyardımcı Sertifikası alan kursiyerler sahalarda ve özel yaşamlarında acil durumlarda müdahale edecek donanıma kavuşacaklar.

Sağlık İl Müdürlüğü İlkyardım ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde eğitmen olarak görev yapan 

-Tuba KAYIKCIOĞLU

-Metin YILDIZ

-Adile ADANAN

-Ayşe YILDIRIM

-Süleyman ZENGİN 

tarafından verilen derslerde kursiyerlerden daha dikkatli ve daha iyi dersleri kavrayabilme telkinleri yapılarak görsel sunumlar ve pratik uygulamalar ile ilkyardım konusunda bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen ilkyardım kursuna katılan kursiyerlere başarı dileklerini ileten ASKF Başkan Dr Ahmet Bozan:

Müsabakalarda yaşanan sağlıkçı problemi ile ilgili ASKF olarak müdahil olmak ve minimuma indirmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız; dolayısyla her sahada sağlıkçı olmasını temin etmek için bu çabalar içine girdik. Eğitime katılan ve bu eğitimi kursiyerlere en donanımlı şekilde anlatan Hocalarımıza teşekkür ediyoruz, dedi.