25.12.2018

AMATÖR SPOR CAMİASI KURTULUŞA KOŞACAK

AMATÖR SPOR CAMİASI KURTULUŞA KOŞACAK
Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu 6 Ocak Pazar Günü saat  10:00'da Atatürk Parkında start alıyor. 
Organizasyon ile ilgi Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Halil Hızlısoy'un düzenlediği istişare toplantısına sporun paydaşları katılarak görüş alış- verişinde bulunuldu. Maraton ve Halk Koşusu ile ilgili sunumlar yapıldı. 
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen istişare toplantısına katılan ASKF Başkanımız Dr. Ahmet Bozan:

Adana'nın bir marka şehir olma yolunda ilerlemesi için bu tip uluslararası organizasyonların önemi çok büyüktür. Adana'ya katma değer verecek bu koşuda amatör spor camiası da yerini alacaktır. Şehrimiz Adana'nın tanıtımına yol açan her organizasyon bizler için önemlidir. 
Dolayısıyla kulüplerimizi, sporcularını aileleri ve arkadaşları ile bu önemli Kurtuluş Koşusuna davet ediyoruz, dedi.

Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun 9’uncusu bu yıl koşulacak. Adana Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesinin organize edeceği 6 Ocak Pazar günü “Atatürk’ün İzinde Kurtuluşa Koşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilecek 21 kilometrelik yarı maraton ve 4 kilometrelik halk koşusu için tüm Adana spor camiası maratona katılım için davet edildi.

9. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu, kentin tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan yapıların yer aldığı güzergahta koşulacak. Atatürk Parkı´nda start alacak yarış, Tren Garı, Ziyapaşa Bulvarı, İnönü Parkı, Adliye Sarayı, Taşköprü, Ulucami, 5 Ocak Meydanı, Yağcamii, Büyüksaat Kulesi, Eski Vilayet Binası, Tarihi Kız Lisesi, Taşköprü, Merkez Cami, Arkeoloji Müzesi, Demirköprü, Adnan Menderes Sahil Yolu kavşağı, Dilberler Sekisi, Eski Baraj, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu gibi tarihi ve kültürel mekanlardan geçecek ve Merkez Park´ta sona erecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Başkanı Halil Hızlısoy, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Bozan, Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcisi Hanifi Altun, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Şube Başkanı Mehmet Sümer, Adana Masterler Atletizm Spor Kulübü Temsilcisi Mikail Topçu, Çukurova Üniversitesi Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı Müdür Yardımcısı Ercan Yeldan ve Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül ile çok sayıda spor kulübü ve sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.