11.01.2019

2.YARI AMATÖR SPOR AİLEMİZE HAYIRLI OLSUN

2.YARI AMATÖR SPOR AİLEMİZE HAYIRLI OLSUN

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dr Ahmet Bozan bu hafta sonu başlayacak olan amatör ligler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'' Bilindiği üzere büyükler kategorisinde Spor Toto BAL ve Süper Amatör Lig Ali Gülleri Sezonu 2. Devresi ve ayrıca 1. Amatör Lig müsabakalarının 14 haftaları bu hafta sonu oynanacak müsabakalarla başlayacaktır.

Adana amatör camiası olarak ilk yarıyı neredeyse sorunsuz kapattığımızı belirtmek isteriz. Artık müsabakalarımızda hem emniyet tedbirleri, hem de sağlık tedbirleri üst düzeyde alınmakta olup bu konu bizleri gururlandırmaktadır. 

Özellikle müsabakalarında Fair Play ruhu ile hareket eden başta kulüplerimiz, teknik ekiplerimiz, sporcularımız ve müsabakaları seyreden değerli amatör spor sevdalısı seyircilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza gösterdikleri bu hassasiyet için Federasyonumuz adına teşekkür ediyorum.

2. Yarı müsabakaları ile birlikte sahada mücadelelerin çok üst seviyede olacağını hepimiz biliyoruz. Ama bu mücadelelerin sadece sahada kalacağı bilinciyle hareket edilmeli; Dostluk, kardeşlik ve en önemlisi aile ortamımızın bozulmayacağının teminatı olan kulüplerimizin ve diğer paydaşlarımızın bu konuda en doğru ve en düzgün şekilde duruş sergileyeceklerine inancımız tamdır.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul amatör liglerinde yaşanan ve 17 yaşındaki bir evladımızın vefatı ile sonuçlanan olayları kesinlikle kınıyor bu olaylara karışanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Bu bizim federasyonumuzun kırmızı çizgisidir. Şiddete, şiddet unsurlarına sonuna kadar karşı çıkacağız. 

Adana amatör spor camiası olarak Adana'nın Mertliğini, Adana'nın Delikanlılığını en iyi şekilde sergilemek için bir çaba içinde olmamız gerektiğinin altını özellikle çizmek istiyoruz.


Sonuç olarak müsabakayı kaybettiğinde kendini kaybetmeyen, spor müsabakalarının üç ihtimalli olduğunu idrak edebilen, rakibini sadece mücadele yönünde zorlayan ama saha dışında bir aile olabilen ve en önemlisi birbirimizin değerlerine önem veren bir yarı olmasını temenni ediyor; Özellikle kulüplerimize, teknik kadrolarımıza, yöneticilerimize, sporcularımıza ve bu işin cefasında bulunan saygıdeğer basın çalışanlarımıza Hayırlı ve sakatlıksız, sağlıklı bir ikinci yarı diliyoruz.''

Geçen yıl aramızdan ayrılan değerli büyüğümüz ASKF Başkanımız Merhum Ali Gülleri'nin ölümünün 1. Yılında 14 Ocak 2018 Pazartesi günü saat 13.00' te kabri başında Kuranı Kerim okutulacaktır. Bu vesileyle tüm amatör spor camiasını ve değerli Adanalıları bu anma töreninde aramızda görmek istediğimizi belirtmek isteriz.

ADANA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU