08.03.2022

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU

KADININ OLDUĞU HERYERDE BAŞARI HİKAYESİ VARDIR" 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolaysıyla ASKF Kadın Komisyon Başkanlığı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kenan Kutay Toplantı Salonunda ''Kadının Olduğu Her Yerde Başarı Hikayesi Vardır'' temalı etkinlik düzenledi.

Selamlama konuşmasını yapan Kadın Komisyon Başkanı Elif İnce; Kadınlarımızın her alanda oldugu gibi Sporda da önemli işlere imza atmışlardır. Kadınlarımızın zorluklara göğüs gererek spor yapmaya ve yaptırmaya devam edeceklerdir. Davetimize katılım gösteren tüm ailemize teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun, dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana İl Başkan Vekili Nilgün Bezik ise; Şehit eşi olması sebebiyle kadın olmanın dahada zor olduğuna dikkat çekip yeri geldiginde anne, baba kısacası kadının herşey olabileceğini ifadede ederek kadınlarımızın günlerini kutladı. 

Yeşilay Adana Şube Başkan Yardımcısı Cemal Dağhan ise; Dünyada yaşayanların yarısını kadınların oluşturduğunu diğer yarısınıda yine kadınların yetiştirdiğini belirterek kadınlarımızın günlerini kutladı. 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dr Ahmet Bozan ise; 
Federasyonumuz olarak ben ve arkadaşlarımız 2017 yılında göreve geldikten sonra, sayıları hızla artan kadın sporcu, antrenörlerimiz ve yöneticileriyle birlikte Adana sporuna destek olmaya çalıştıklarını belirterek tüm kadınlarımızın günlerini kutladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise; Kadının toplum içerisindeki yeri her geçen gün artmaktadır, artması da gerekmektedir. Hep beraber güçlü olduğumuzu bilelim. Kadınlarımızın dayanışma içerisinde olmasını, birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Gününüz kutlu olsun, dedi.

Yapılan etkinliğe TFFHGD Başkanı Tülay Tapçı, Meclis Üyesi Şehmuz Uçar, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Kadın Futbol Kulüpleri, Kadın Antrenörler ve çok sayıda davetliler katıldı. 

Etkinlik sonrası katılımcılara günün anısına çiçek takdiminde bulunularak, toplu resim çekildi.