04.04.2018

GENÇLERBİRLİĞİ ŞAMPİYON

28 Mart 2018 Çarşamba günü Kaynak Kardeşler Stadında U-19 Adana Finalleri oynandı.

İlk olarak gruplarında 2. ve 3. olan takımların çapraz eşleşmesi sonucu eleme müsabakalarını kazanarak Adana üçüncülüğü için mücadele etmeye hak kazanan takımlar olan Adanaspor A.Ş. ile Çukurova Demirspor karşılaşması oynandı. Müsabakayı 4-1 kazanan Adanaspor A.Ş. ilimizi Türkiye Şampiyonalarında temsil etmeye hak eden 3. takımımız oldu. Üçüncü olan Adanaspor A.Ş. nin kupasını ASKF Başkanvekili Tufan Boydağ ve ASKF 2.Baskanı Ergin Ulun verirken; Dördüncü olan Ç.Demirspor ise Kupası'nı ASKF Yönetim Kurulu Üyesi M.Ali Bozkır ve İHK üyesi Tunç Karabıyık'ın ellerinden aldı.

Günün final maçında ise A Grubu birincisi Gençlerbirliği ile B Grubu birincisi Yüksel Gençlik karşı karşıya geldiler. Son derece çekişmeli geçen müsabaka sonunda gülen taraf Gençlerbirliği oldu. Gençlerbirliği rakibini 1-0 yenerek U-19 Adana Şampiyonu oldular. Birinci olan Gençlerbirliği'ne kupasını ASKF Başkanı Dt Ahmet Bozan ile TFF Bölge Müdürü Akif Oflaz birlikte verirken; İkinci olan Yüksel Gençlikspor ise kupasını ASKF Yönetim Kurulu üyesi ve Ceyhanspor Genel Kaptanı Hüseyin Can verdiler.

Bu sonuçların ardından ilimizi temsil edecek takımlar sırasıyla;

1. Gençlerbirliği

2. Yüksel Gençlik

3. Adanaspor A.Ş. oldu.

U-19 Liginde mücadele eden tüm takımlarımıza gelecek yıl daha başarılı bir sezon diler; Adana'yı temsil edecek takımlarımıza müsabakalarında başarılar dileriz.

ASKF YÖNETİM KURULU